Har man någon gång passerat den över 100år gamla betongbron en sommarkväll precis innan solen går ner i väst, och råkar ha med sig en kamera eller en mobil så är det svårt att låta bli att inte knäppa några bilder.
Den absolut vanligaste kompositionen av den gamla bron är alla dessa bilder tagna från norr mot söder, fotograferat från sjösidan sett.
Inget fel med det för fina bilder blir det ju, men personligen hoppas jag slippa se en bild till komponerad på det viset, känns väldigt mättat med alla i stort sett likadana bilder från den vinkeln, nästan alltid i fint väder på sommaren.
Sluta gnäll och gör det bättre själv då kan man tycka, ja absolut, jag kände mig tvungen att bidra med min vision av det hela.
 

 
Så en tidig Decembermorgon med duggregnet hängandes i luften riggade jag upp stativet och fyllde minneskortet med några bilder.
Kontrasten mellan valven och belysningen var dock plågsam stor, så jag fick använda mig av ett avtonat gråfilter som dämpade belysningen en aning.
 

 
Några olika varianter på bilder hann jag med innan trafiken började rulla över den nya Sundsbron, som för dig som inte vet ligger alldeles intill.
Jag märkte att någon bilist saktade in och glodde misstänksamt på mig, där jag stod mellan broarna en regnig Decembermorgon.
Så med risk för att bli transporterad till akutpsyk plockade jag ihop och drog vidare. Inte för att jag är rädd för sjukvården, men jag kan ge mig fan på att dom har en tavla med den klassiska kompositionen av gamla Sundsbron hängandes på vårdavdelningen.